Elkészítés: A liszteket átszitáljuk, hozzáadjuk a sót, az olajat és a reszelt sajtot. A tejet a teáskanál cukorral összekeverve meglangyosítjuk, majd belemorzsoljuk az élesztőt. Ha felfutott, hozzáadjuk a liszthez, majd hozzáadjuk a langyos vizet is. A tészta kezdetben ragacsos, de 15 perc dagasztás után eléri a megfelelő állagot. 1 órán át meleg helyen kelesztjük.
Amíg a tészta kel, elkészítjuk a tölteléket. A hagymát apróra vágjuk, olajon megpároljuk, hozzáadjuk a kockára vágott virslit, 15 percig pirítjuk, főzzük tovább, 1-2 evőkanál víz hozzáadásával. Köménnyel, borssal, sóval ízesítjük (a kömény domináljon). Hozzáadjuk a tejfölt, és tovább főzzük pár percig. A végén 1 evőkanál lisztet szórunk rá, és besűrítjük. A tűzről lehúzva hagyjuk kihűlni.
Ha a tészta megkelt, lisztezett nyújtódeszkára tesszük, 5 mm vastagra nyújtjuk, majd egy bögre segítségével köröket szaggatunk vagy késsel négyzeteket vágunk, amiket még vékonyabbra kb. 2 mm-re nyújtunk tovább. A kész korongok vagy négyzetek egyik felére tölteléket halmozunk púposan, majd ráhajtjuk a másik felét. A széleket jól összenyomkodjuk. A kész batyukat kikent tepsibe tesszük, a tetejét felvert tojással kenjük meg, néhány helyen késsel megszurkáljuk. Kelesztjük még 10-15 percig.
200 fokra előmelegített sütőben aranybarnára sütjük.
Portfóliónk minőségi tartalmat jelent minden olvasó számára. Egyedülálló elérést, országos lefedettséget és változatos megjelenési lehetőséget biztosít. Folyamatosan keressük az új irányokat és fejlődési lehetőségeket. Ez jövőnk záloga.