Elkészítés: A piskóta hozzávalóiból 28 cm-es tortaformában hagymományos módon piskótát sütünk.
Az omlós tészta hozzávalóit összedolgozzuk. A kissé kikent tepsibe (ugyanabba, amiben a piskótát sütöttük) a tésztát kézzel egyenletesen belelapogatjuk, majd lekenjük baracklekvárral.
A töltelékhez a darált diót, 15 dkg cukrot, a citrom héját és levét, a beáztatott mazsolát és a tojássárgáját jól összekeverjük. A tojásfehérjét kemény habbá verjük a megmaradt cukorral, és a diós masszához keverjük. A diós tölteléket a lekvárral lekent tésztára kenjük, és előmelegített sütőben készre sütjük.
Ha kihűlt, az előzőleg megsütött piskótát lekenjük baracklekvárral és ráborítjuk a tésztára. A tetejét is megkenjük lekvárral, és darált dióval vagy mandulalapocskákkal meghintjük.
Portfóliónk minőségi tartalmat jelent minden olvasó számára. Egyedülálló elérést, országos lefedettséget és változatos megjelenési lehetőséget biztosít. Folyamatosan keressük az új irányokat és fejlődési lehetőségeket. Ez jövőnk záloga.