Elkészítés: Melegítsük elő a sütőt 200 fokra. Vajazzuk ki a szufléformákat, és szórjuk ki porcukorral.
Öntsük a lisztet egy lábasba, adjunk hozzá egy kevés tejet, jól keverjük össze, majd öntsük fel a többi tejjel, és adjuk hozzá a cukrot. Alacsony lángon, folyamatos kevergetés mellett forrásig hevítsük, ezután vegyük le a tűzről, és kavargatva hűtsük ki – sűrű krémet kell kapnunk.
Miután kihűlt, adjuk hozzá egyenként a tojássárgájákat, majd a puha vajat. Keverjük hozzá a mandula- és vanília-esszenciát, majd az őrölt pisztáciát – jól keverjük el.
Verjük kemény habbá a tojásfehérjéket egy csipet sóval, adhatunk hozzá egy kanál porcukrot, kemény és fényes habot kell kapnunk. A pisztáciás keveréket a habba forgatjuk.
Töltsük tele a formákat, tegyük be a sütőbe, és azonnal vegyük le a sütő hőmérsékletét 180 fokra. Süssük 12-15 percig, amíg kinő a szuflé a formákból és a teteje aranysárga nem lesz.
Ha elkészült, gyorsan vegyük ki a sütőből, porcukorral szórjuk meg a tetejüket, és azonnal tálaljuk.
Portfóliónk minőségi tartalmat jelent minden olvasó számára. Egyedülálló elérést, országos lefedettséget és változatos megjelenési lehetőséget biztosít. Folyamatosan keressük az új irányokat és fejlődési lehetőségeket. Ez jövőnk záloga.