Elkészítés: Melegítsük elő a sütőt 200 fokra. Vajazzuk ki a szufléformákat, és szórjuk ki porcukorral.
Öntsük a lisztet egy lábasba, adjunk hozzá egy kevés tejet, jól keverjük össze, majd öntsük fel a többi tejjel, és adjuk hozzá a cukrot. Alacsony lángon, folyamatos kevergetés mellett forrásig hevítsük, ezután vegyük le a tűzről, és kavargatva hűtsük ki – sűrű krémet kell kapnunk.
Miután kihűlt, adjuk hozzá egyenként a tojássárgájákat, majd a puha vajat. Keverjük hozzá a mandula- és vanília-esszenciát, majd az őrölt pisztáciát – jól keverjük el.
Verjük kemény habbá a tojásfehérjéket egy csipet sóval, adhatunk hozzá egy kanál porcukrot, kemény és fényes habot kell kapnunk. A pisztáciás keveréket a habba forgatjuk.
Töltsük tele a formákat, tegyük be a sütőbe, és azonnal vegyük le a sütő hőmérsékletét 180 fokra. Süssük 12-15 percig, amíg kinő a szuflé a formákból és a teteje aranysárga nem lesz.
Ha elkészült, gyorsan vegyük ki a sütőből, porcukorral szórjuk meg a tetejüket, és azonnal tálaljuk.
2025.02.15.
2025.02.12.
Portfóliónk minőségi tartalmat jelent minden olvasó számára. Egyedülálló elérést, országos lefedettséget és változatos megjelenési lehetőséget biztosít. Folyamatosan keressük az új irányokat és fejlődési lehetőségeket. Ez jövőnk záloga.