A tejet meglangyosítjuk, és egy csipet cukorral felfuttatjuk benne az élesztőt. A lisztet egy edénybe öntjük, a közepébe lyukat vájunk, hozzáadjuk az élesztőt, a tojások sárgáját, az olvasztott margarint, és egynemű tésztává gyúrjuk. Letakarjuk, majd meleg helyen kétszeresére kelesztjük.
Ha megkelt, a tésztát lisztezett deszkára borítjuk, kerekded cipóvá formázzuk, majd kb. 0,5-1 cm vastagságúra nyújtjuk.
Megkenjük egy kevés étolajjal, egyenletesen rákenjük a pizzakrémet vagy a paradicsomszószt. Megszórjuk oregánóval.
Kb. 1,5 cm-es szeletekre vágjuk, sütőpapírral bélelt tepsibe fektetjük, és az oldalukat is megkenjük olajjal. Tetejükre bőven szórunk reszelt sajtot, és mindegyikre 1-1 olajbogyót is teszünk.
További 20 percet pihentetjük a csigákat, majd 180 fokra előmelegített sütőben pirosra sütjük őket.
Portfóliónk minőségi tartalmat jelent minden olvasó számára. Egyedülálló elérést, országos lefedettséget és változatos megjelenési lehetőséget biztosít. Folyamatosan keressük az új irányokat és fejlődési lehetőségeket. Ez jövőnk záloga.