A lisztet (BL-51) elvegyítjük a sütőporral és 1/2 tk sóval. Hozzáadjuk a túrót és a tejet, megöntözzük 6 ek olívaolajjal, majd simára gyúrjuk. Folpackba csomagolva pihentetjük a hűtőben 30 percig
Közben a töltelékhez a megtisztított hagymát és fokhagymát, valamint a megmosott paradicsomot apróra kockázzuk. Hozzáadjuk a darált húst, összegyúrjuk a reszelt sajt felével és 1 db tojással, majd sóval, borssal, paprikával és kakukkfűvel ízesítjük.
A sütőt előmelegítjük 220 fokra, és sütőpapírral leterítünk két tepsit. A tésztát lisztezett felületen kb. 30 x 40 cm-es lappá nyújtjuk. Megkenjük a 2 ek olívaolajjal kikevert paradicsompürével, majd a húsos masszával, és hosszában feltekerjük.
A tekercset 2 cm vastagon felszeleteljük, és az így kapott csigákat a tepsikbe fektetjük. A tetejüket megkenjük az elkevert maradék tojással, és megszórjuk a maradék reszelt sajttal. Végül a csigákat az előmelegített sütő középső részében készre sütjük kb. 15-20 perc alatt.
Portfóliónk minőségi tartalmat jelent minden olvasó számára. Egyedülálló elérést, országos lefedettséget és változatos megjelenési lehetőséget biztosít. Folyamatosan keressük az új irányokat és fejlődési lehetőségeket. Ez jövőnk záloga.