Elkészítése: A halat megtisztítjuk, fejét, farkát, uszonyait eltávolítjuk, szeletekre vágjuk. A megtisztított hagymát apróra vágjuk, a zsíron megfonnyasztjuk, megszórjuk pirospaprikával, azzal is átmelegítjük. Beletesszük a halszeleteket, sóval, borssal, megtisztított, apróra vágott fokhagymával ízesítjük, felöntjük a borral. Lassú tűzön tíz-tizenöt percig a lábosban rázogatva főzzük. Keverni nem szabad. Közben a galuska hozzávalóit jól összedolgozzuk, és a galuskatésztát egy centi vastagságúra nyújtjuk a liszttel behintett nyeles vágódeszkán, késsel két centi hosszú és egy centi széles darabokban szaggatjuk bele forrásban lévő sós vízbe. Amikor kifőtt, forrón tálaljuk a halszeletek mellé.
2024.09.21.
2025.02.15.
2025.02.12.
Portfóliónk minőségi tartalmat jelent minden olvasó számára. Egyedülálló elérést, országos lefedettséget és változatos megjelenési lehetőséget biztosít. Folyamatosan keressük az új irányokat és fejlődési lehetőségeket. Ez jövőnk záloga.