Elkészítése: A halat megtisztítjuk, fejét, farkát, uszonyait eltávolítjuk, szeletekre vágjuk. A megtisztított hagymát apróra vágjuk, a zsíron megfonnyasztjuk, megszórjuk pirospaprikával, azzal is átmelegítjük. Beletesszük a halszeleteket, sóval, borssal, megtisztított, apróra vágott fokhagymával ízesítjük, felöntjük a borral. Lassú tűzön tíz-tizenöt percig a lábosban rázogatva főzzük. Keverni nem szabad. Közben a galuska hozzávalóit jól összedolgozzuk, és a galuskatésztát egy centi vastagságúra nyújtjuk a liszttel behintett nyeles vágódeszkán, késsel két centi hosszú és egy centi széles darabokban szaggatjuk bele forrásban lévő sós vízbe. Amikor kifőtt, forrón tálaljuk a halszeletek mellé.
Portfóliónk minőségi tartalmat jelent minden olvasó számára. Egyedülálló elérést, országos lefedettséget és változatos megjelenési lehetőséget biztosít. Folyamatosan keressük az új irányokat és fejlődési lehetőségeket. Ez jövőnk záloga.