Elkészítés: A lisztben elmorzsoljuk a vajat, hozzáadjuk a vaníliás cukrot, a sütőport, a reszelt narancshéjat, a porcukrot, a sót, a kissé felvert tojásokat, majd a tejfölben feloldott élesztővel összegyúrjuk. 2 egyforma cipóra osztjuk, és 15 percig mihentetjük.
Mindkét tölteléket úgy állítjuk össze, hogy a diót vagy mákot a fűszerekkel összekeverjük, hozzáadjuk a reszelt almát és annyi mézet, amivel a töltelék összeáll, a massza ne legyen híg. Vegyük figyelembe, hogy a reszelt alma állás közben levet ereszt.
Pihentetés után félujjnyi vastagra nyújtjuk a tésztát, és megtöltjük, majd feltekerjük. Ismét pihentetjük 10 percig, megkenjük az enyhén felvert tojással.
A tepsit kibéleljük sütőpapírral, és a 2 db tekercset beletesszük, 10 percig állni hagyjuk, újból megkenjük tojással, villával pár helyen megszurkáljuk, barnacukorral, mákkal, dióval megszórjuk.
A sütőt begyújtjuk, a tésztát középső rácson kb. 170 °C-on sütjük.
Portfóliónk minőségi tartalmat jelent minden olvasó számára. Egyedülálló elérést, országos lefedettséget és változatos megjelenési lehetőséget biztosít. Folyamatosan keressük az új irányokat és fejlődési lehetőségeket. Ez jövőnk záloga.