Elkészítés: A füstölt szalonnát felkockázom, a hagymát félbe, majd félfőre vágom, a húsokat kisujjnyira szeletelem, csíkokra (tokányra) vágom, sózom, borsozom, fajtánként külön félreteszem (mivel más a főzési idejük). A paprikát és a paradicsomot szeletelem.
Az olajat felforrósítom, beledobom a szalonnakockákat, megpirítom. Hozzáadom a hagymát, gyengén sózom, üvegesre párolom, ha kell, kevés vízzel felöntöm. Amikor jónak ítélem, mehet bele először a marhahús, amikor pirulni kezd, a szűzpecsenye, és pár perc elteltével a borjúcsíkok is.
Összepirítom, sózom, borsozom, beleadagolom a szeletelt paprikát, paradicsomot, felöntöm a borral, és a húsokat puhára párolom.,
Végül 1 evőkanál lisztet tejszínben vagy tejfölben elkeverek, ráöntöm a húsra, és pár percig forralom, amíg besűrűsödik.
Vajas galuskával, esetleg burgonyaropogóssal tálalom.
Portfóliónk minőségi tartalmat jelent minden olvasó számára. Egyedülálló elérést, országos lefedettséget és változatos megjelenési lehetőséget biztosít. Folyamatosan keressük az új irányokat és fejlődési lehetőségeket. Ez jövőnk záloga.