Egy 24 x 24 cm-es tepsit kiolajazunk vagy kivajazunk, folpakkal kibéleljük, és ezt is megkenjük a zsiradékkal.
A zselatint egy edénybe szórjuk, hozzáadunk 1,25 dl hideg vizet, és 10 percig állni hagyjuk.
A cukrot összekeverjük a glükózzal, hozzáöntünk 0,6 dl vizet, és felforraljuk. További 1 percig főzzük nagy lángon, majd lehúzzuk a tűzről, és a zselatinhoz csorgatjuk. Közben folyamatosan a robotgéppel keverjük. Beleszórjuk a sót is, és tovább kb. 13 percig keverjük.
A vaníliakivonatot a masszához adjuk, alaposan összekeverjük az egészet. Zsiradékkal megkenünk egy spatulát, és ennek segítségével simítjuk a pillecukormasszát az előkészített formába. Bevahazunk vagy beolajozunk egy darab folpakot, a pillecukorra helyezzük, és 2 órát állni hagyjuk.
Ezután a pillecukrot óvatosan kiszedjük a formából, eltávolítjuk a folpakot, és bevajazott vagy beolajozott késsel 24 db kockára vágjuk. Mindet porcukorba forgatjuk, és tálaljuk.
Portfóliónk minőségi tartalmat jelent minden olvasó számára. Egyedülálló elérést, országos lefedettséget és változatos megjelenési lehetőséget biztosít. Folyamatosan keressük az új irányokat és fejlődési lehetőségeket. Ez jövőnk záloga.