Az őzgerinc formát kikenjük margarinnal, majd kilisztezzük.
A tojásfehérjéhez csipet sót adunk és elkezdjük felverni. Amikor kezd keményedni folyamatosan hozzáadagoljuk a cukrot és kemény habbá verjük.
Laza mozdulatokkal belekeverjük a lisztet, a keményítőt, a darált diót, az olvasztott langyos margarint. A diót durvára aprítjuk majd összekeverjük a mazsolával, és a kandírozott gyümölcsökkel.
Mielőtt beleforgatnánk a tésztába ezeket, egy kanál liszttel elkeverjük, hogy ne süllyedjen le a tészta aljára. A gyümölcsöket a tésztába kavarjuk óvatosan, majd a masszát a püspökkenyér formákba öntjük.
200 fokos előmelegített sütőbe toljuk 10 perc után visszavesszük a hőt 100 fokra. A sütési idő körül-belül 40 perc.
A formában hagyjuk langyosra hűlni, majd kiborítjuk. Ha teljesen kihűlt, citromos cukor mázzal bevonjuk és kandírozott cseresznyével díszítjük.
A máz következő képen készül: a citrom levét a porcukorral addig keverjük amíg el nem olvad a cukor és folyós lesz.
Megjegyzés
Ez a püspökkenyér maradék tojás fehérjéből készült mert sokszor sütök kelt kalácsot és sok tojásfehérje marad ki. Már meguntuk a habcsókot és ezért alkottam meg ezt a csodálatos püspökkenyeret.
Portfóliónk minőségi tartalmat jelent minden olvasó számára. Egyedülálló elérést, országos lefedettséget és változatos megjelenési lehetőséget biztosít. Folyamatosan keressük az új irányokat és fejlődési lehetőségeket. Ez jövőnk záloga.