Elkészítés: A húst kb. 2x2 cm-es kockákra vágjuk, a vöröshagymát és a fokhagymát finomra, a zöldpaprikát és a paradicsomot kockára aprítjuk.
A felhevített zsiradékon a vöröshagymát szalmasárgára pirítjuk, a fokhagymát megfuttatjuk, majd a húst fehéredésig kevergetve átpirítjuk benne.
Meghintjük őrölt paprikával, fűszerezzük, és víz hozzáadása nélkül (mivel a hús és a zöldségek is elég sok vizet engednek) elkezdjük párolni (amennyiben szükséges, kevés vízzel pótoljuk az elveszített folyadékot). Jót tesz neki, ha párolás közben a zsírjára sül.
Közben a burgonyát megtisztítjuk, kockára vágjuk, és amikor már elég puha a hús, hozzáöntjük a burgonyát. Sózzuk, felengedjük annyi vízzel, amennyi szűken lepi el, és puhulásig együtt pároljuk.
Kenyérrel és ízlés szerinti salátával tálaljuk.
Portfóliónk minőségi tartalmat jelent minden olvasó számára. Egyedülálló elérést, országos lefedettséget és változatos megjelenési lehetőséget biztosít. Folyamatosan keressük az új irányokat és fejlődési lehetőségeket. Ez jövőnk záloga.