Elkészítés: A padlizsánt megmossuk, hosszában félbevágjuk, húsukat keresztben bevágjuk, és kis lángon, az olajban 5-6 percig sütjük. A húsát kikanalazzuk.
A rákot hagyjuk kiengedni, a paradicsomot és a padlizsán húsát apróra vágjuk. A hagymát meghámozzuk, felaprítjuk, és 2 evőkanál olajon üvegesre pároljuk. Hozzáadjuk a padlizsán húsát, beleszórjuk a lisztet, a paradicsomot, sózzuk, borsozzuk, és 3 evőkanál vízzel meglocsoljuk. Lassú tűzön 3-4 percig főzzük, belekeverjük a tejfölt és a rákot, és még 2-3 percig főzzük.
A kivájt padlizsánhéjakat megtöltjük a rákos raguval, megszórjuk a sajttal, alufóliával letakarjuk, és 20 percre 160 fokos sütőbe tesszük.
A körethez a gombát és a hagymát megtisztítjuk és felaprítjuk. Az olajon megpároljuk a hagymát, rátesszük a gombát, meghintjük sóval és pirospaprikával, és kis vizet hozzáadva 20 percig pároljuk, lehűtjük, turmixgéppel pépesre turmixoljuk.
A krumplit meghámozzuk, megfőzzük sós vízben, majd leszűrjük, burgonyanyomóval áttörjük. Beledolgozzuk a vajat, a tojássárgáját, a tejet és a gombapépet. Csillagcsöves nyomózsákba tesszük, kis halmokat nyomunk belőle egy tepsire, és 15 perc alatt megsütjük.
Portfóliónk minőségi tartalmat jelent minden olvasó számára. Egyedülálló elérést, országos lefedettséget és változatos megjelenési lehetőséget biztosít. Folyamatosan keressük az új irányokat és fejlődési lehetőségeket. Ez jövőnk záloga.