Elkészítés: A karalábét megpucolom és kisebb kockákra vágom, sós vízben megfőzöm, de nem túl puhára. A rizst megmosom, és sós vízben megfőzöm, majd leszűröm.
A darált hús elkészítem, mint egy pörköltet, paradicsommal, paprikával, ízlés szerint fűszerezve.
Egy közepes méretű hőálló tálat kiolajozok, ebbe szórom a megfőzött karalábékockák felét. A darált húsos pörköltet összekeverem a leszűrt rizzsel, és ezt a egészet ráterítem a karalábéra. Jól ellapogatom, hogy tömören álljon, majd rászórom a másik felét is a karalábénak.
A tejfölben elkeverek 1 tojást, és az egészet a rakott karalábéra öntöm, kanállal elsimítom, hogy mindenhova jusson. A szalonnaszeleteket feldarabolom, és a rakottas tetejére teszem, majd előmelegített sütőben 180 C fokon addig sütöm, amíg szépen a szalonnák megsülnek, és a tejfölös rész is színt kap.
Ezután kiveszem, egy kicsit állni hagyom, majd kockákra szeletelve tálalom.
Portfóliónk minőségi tartalmat jelent minden olvasó számára. Egyedülálló elérést, országos lefedettséget és változatos megjelenési lehetőséget biztosít. Folyamatosan keressük az új irányokat és fejlődési lehetőségeket. Ez jövőnk záloga.