Elkészítés: Héjában a krumplit, rózsáira szedve a brokkolit, valaminta tojásokat külön-külön sós vízben megfőzöm. A krumplit még melegen hámozom. A tojásokat rövid ideig hideg vízben tartom, könnyebben hámozható.
A kolbászt rövid ideig meleg folyó víz alá tartom, a bőrét így könnyedén lehúzom, felkarikázom, a szalonnával együtt a zsírját kisütöm.
A 2 tojást felverem, belekeverem a tejfölt és a joghurtot, picit sózom, borsozom, a fokhagymával összekeverem.
Tűzálló tálat a kolbász zsírjával kikenek, majd a vékonyan szeletelt krumplival elkezdem építeni a rakottast:
- krumpli fele (kicsit sózom, szerecsendióval meghintem)
- brokkoli
- tojásszeletek
- kolbászkarikák a szalonnával
- tejfölös mártás fele
- krumpli másik fele (kicsit sózom, szerecsendióval meghintem)
- kolbászból kisült zsiradékkal meglocsolom
- paradicsomszeletekkel kirakom
- tejfölös mártás másik fele
- füstölt reszelt sajt
Előremelegített 200 fokos sütőben 25-30 percig sütöm.
2025.02.15.
2025.02.12.
Portfóliónk minőségi tartalmat jelent minden olvasó számára. Egyedülálló elérést, országos lefedettséget és változatos megjelenési lehetőséget biztosít. Folyamatosan keressük az új irányokat és fejlődési lehetőségeket. Ez jövőnk záloga.