Elkészítés: Héjában a krumplit, rózsáira szedve a brokkolit, valaminta tojásokat külön-külön sós vízben megfőzöm. A krumplit még melegen hámozom. A tojásokat rövid ideig hideg vízben tartom, könnyebben hámozható.
A kolbászt rövid ideig meleg folyó víz alá tartom, a bőrét így könnyedén lehúzom, felkarikázom, a szalonnával együtt a zsírját kisütöm.
A 2 tojást felverem, belekeverem a tejfölt és a joghurtot, picit sózom, borsozom, a fokhagymával összekeverem.
Tűzálló tálat a kolbász zsírjával kikenek, majd a vékonyan szeletelt krumplival elkezdem építeni a rakottast:
- krumpli fele (kicsit sózom, szerecsendióval meghintem)
- brokkoli
- tojásszeletek
- kolbászkarikák a szalonnával
- tejfölös mártás fele
- krumpli másik fele (kicsit sózom, szerecsendióval meghintem)
- kolbászból kisült zsiradékkal meglocsolom
- paradicsomszeletekkel kirakom
- tejfölös mártás másik fele
- füstölt reszelt sajt
Előremelegített 200 fokos sütőben 25-30 percig sütöm.
Portfóliónk minőségi tartalmat jelent minden olvasó számára. Egyedülálló elérést, országos lefedettséget és változatos megjelenési lehetőséget biztosít. Folyamatosan keressük az új irányokat és fejlődési lehetőségeket. Ez jövőnk záloga.