Minestrone recept
Minestrone
Paprikás csirke recept
Paprikás csirke
Tápiókapuding erdei gyümölcsökkel  recept
Tápiókapuding erdei gyümölcsökkel
A legfinomabb sütőtökkrémleves recept
A legfinomabb sütőtökkrémleves
Krémes spenótfőzelék recept
Krémes spenótfőzelék
Sárgaborsóleves füstölt hússal recept
Sárgaborsóleves füstölt hússal
Szilvás gombóc hagyományosan recept
Szilvás gombóc hagyományosan
Madártejszelet recept
Madártejszelet
Rakott karfiol (a klasszikus recept) recept
Rakott karfiol (a klasszikus recept)
Csörögefánk recept
Csörögefánk
Profiterol alaprecept recept
Profiterol alaprecept
Egyszerű pizzatészta recept
Egyszerű pizzatészta
Mákos guba  recept
Mákos guba
Kapros tökfőzelék virslivel recept
Kapros tökfőzelék virslivel
Egyszerű csilis bab recept
Egyszerű csilis bab
Legényfogó leves recept
Legényfogó leves
Gőzgombóc vaníliasodóval és mákkal recept
Gőzgombóc vaníliasodóval és mákkal
A legjobb palacsintatészta recept
A legjobb palacsintatészta
Almás pite - a hagyományos recept recept
Almás pite - a hagyományos recept
Hagyományos resztelt csirkemáj recept
Hagyományos resztelt csirkemáj
Red Velvet cupcake nyuszikkal recept
recept
Rafinált

Red Velvet cupcake nyuszikkal

120 perc
0 adag
Megfizethető
2015. 04. 17.

Elkészítés

Elkészítés: A muffinhoz a sütőt melegítsük elő 175 fokra, készítsük elő a muffinformákat. Egy keverőtálba tegyük bele a lisztet, a kakaóport, a szódabikarbónát, a sót, és keverjük össze. Egy másik tálban a cukrot, a vaníliát, az olajat, az ecetet, a tojást, az ételfestéket és a tejfölt keverjük el. Ezután a lisztes keveréket öntsük hozzá a masszához, jól dolgozzuk el. A muffinformákat jó félig töltsük, 20-25 perc alatt meg is sülnek. Tűpróbával ellenőrizzük!
10-12 db muffinhoz elegendő. :)

A vajkrémhez a vizet a cukorral öntsük egy kisebb lábasba, keverjük el, közben kezdjük el felverni a fehérjéket a sóval közepes fokozaton. A cukros vízből főzzünk szirupot. Mikor már látjuk, hogy kezd buborékolni, forrni, fehéredik a teteje, valószínűleg már jó. Vigyázzunk, hogy ne karamellizáljuk, folyamatosan kevergessük, és ne vegyük túl nagy lángra. Húzzuk félre egy percre, nézzük meg, milyen a fehérje: ha már szép fehér, kemény habunk van, vegyük maxra a gépet, és kezdjük a meleg cukorszirupot belecsurgatni a habba. Nagyon óvatosan, lassan adagoljuk, mindig csak keveset! Addig verjük a habot, újra közepes fokozaton, míg langyosra vissza nem hűl. Ekkora darabokban adjuk hozzá a vajat. Legyünk vele türelmesek, keverjünk el egy kockát, aztán jöhet a következő bele. Adjuk hozzá a vanília-kivonatot is. Ne ijedjünk meg, ha a hab kissé összeesik, keverjük tovább közepes fokozaton, jó lesz az. Akkor kapcsolhatjuk ki a robotgépet, ha jó vajas, krémes állagú dolog van a tálban. Nyugodtan keverjük 10 percig, ne maradjon habos, krémesnek kell lennie! Ez a mennyiség 2 adag muffinhoz elegendő.

A fondant-hoz 1 evőkanál zselatint 6 evőkanál vízzel gőz fölött kezdjünk el melegíteni, hogy feloldódjon. Ne forraljuk! Ehhez adunk 2 evőkanál mézet, 1 evőkanál margarint és annyi porcukrot, amennyit felvesz. Folyamatosan adagoljuka porcukrot, végül gyúrjuk össze. Fehér fondantra van szükségünk, illetve rózsaszínre. Ha nem merünk belefogni az elkészítésébe otthon, érdemes venni készen kapható, színezett marcipánt/cukormasszát.

Ha kész, csomagoljuk légmentesen fóliába, néhány órán át pihentessük. Később keményítős deszkán/szilikonon nyújtsuk ki mindkét színt, és késsel vágjunk nyuszifüleket belőle, illetve tappancsokat, formázzunk farkincákat. Ha szeretnénk, apró szaggatóval más formát is kihozhatunk belőle, illetve ha van otthon dekorgyöngy/virág, azt is használhatjuk. Fontos, hogy akkor tudjuk a fül esetében odaragasztani a rózsaszín részt a fehérre, ha picit bevizezzük őket. Ezután száraz, meleg helyen hagyjuk őket száradni néhány órát, esetleg egy éjszakát.

Díszítés előtt a muffinok tetejéből picit levágtam, hogy laposabbak legyenek, könnyebb legyen díszíteni, meg amúgy is szükség volt egy kis morzsára: a krém felkenése után néhány muffin tetejére azt szórtam, és úgy tettem bele az oda szánt figurát, egyéb díszítést.

Megjegyzés
Nagyon aranyos húsvéti finomság, készítésébe akár gyerekek is bevonhatók. Vendégvárás esetén is ideális lehet. Nálunk nagy sikerük volt! A receptet és a fotót Reka941220 küldte. Köszönjük!

Recept értékelése

0 / 5

0 értékelés

Ajánljuk még

Egyedényes lasagne
Recept
Egyszerű

Egyedényes lasagne

45 perc
|
4 adag
|
Megfizethető
Jasinka Ádám szerző profilképe

Jasinka Ádám

Vaníliakrémmel töltött fánk
Recept
Egyszerű

Vaníliakrémmel töltött fánk

130 perc
|
16 adag
|
Megfizethető
Kard Sándorné szerző profilképe

Kard Sándorné

Preckedli, a sváb omlós linzer
Recept
Egyszerű

Preckedli, a sváb omlós linzer

70 perc
|
4 adag
|
Megfizethető
Farkasinszki Ildikó szerző profilképe

Farkasinszki Ildikó

Mézes kekszes pohárdesszert
Recept
Egyszerű

Mézes kekszes pohárdesszert

15 perc
|
4 adag
|
Átlagos
Farkasinszki Ildikó szerző profilképe

Farkasinszki Ildikó

Sült pulykaszárny káposztaágyon
Recept
Egyszerű

Sült pulykaszárny káposztaágyon

135 perc
|
2 adag
|
Megfizethető
Jasinka Ádám szerző profilképe

Jasinka Ádám

Füstölt lazacos tésztasaláta
Recept
Egyszerű

Füstölt lazacos tésztasaláta

20 perc
|
4 adag
|
Megfizethető
Balogh-Nagy  Erzsébet szerző profilképe

Balogh-Nagy Erzsébet

Fekete-erdő pohárkrém
Recept
Egyszerű

Fekete-erdő pohárkrém

40 perc
|
4 adag
|
Megfizethető
Balogh-Nagy  Erzsébet szerző profilképe

Balogh-Nagy Erzsébet

Hasonló receptek

Vaníliakrémmel töltött fánk recept
Recept
Egyszerű

Vaníliakrémmel töltött fánk

130 perc
|
16 adag
|
Megfizethető
Kard Sándorné szerző profilképe

Kard Sándorné

Preckedli, a sváb omlós linzer recept
Recept
Egyszerű

Preckedli, a sváb omlós linzer

70 perc
|
4 adag
|
Megfizethető
Farkasinszki Ildikó szerző profilképe

Farkasinszki Ildikó

Friss receptek

Egyedényes lasagne recept
Recept
Egyszerű

Egyedényes lasagne

45 perc
|
4 adag
|
Megfizethető
Jasinka Ádám szerző profilképe

Jasinka Ádám

Vaníliakrémmel töltött fánk recept
Recept
Egyszerű

Vaníliakrémmel töltött fánk

130 perc
|
16 adag
|
Megfizethető
Kard Sándorné szerző profilképe

Kard Sándorné

Preckedli, a sváb omlós linzer recept
Recept
Egyszerű

Preckedli, a sváb omlós linzer

70 perc
|
4 adag
|
Megfizethető
Farkasinszki Ildikó szerző profilképe

Farkasinszki Ildikó

Mézes kekszes pohárdesszert recept
Recept
Egyszerű

Mézes kekszes pohárdesszert

15 perc
|
4 adag
|
Átlagos
Farkasinszki Ildikó szerző profilképe

Farkasinszki Ildikó

Sült pulykaszárny káposztaágyon recept
Recept
Egyszerű

Sült pulykaszárny káposztaágyon

135 perc
|
2 adag
|
Megfizethető
Jasinka Ádám szerző profilképe

Jasinka Ádám

Füstölt lazacos tésztasaláta recept
Recept
Egyszerű

Füstölt lazacos tésztasaláta

20 perc
|
4 adag
|
Megfizethető
Balogh-Nagy  Erzsébet szerző profilképe

Balogh-Nagy Erzsébet

A legfinomabb borleves recept
Recept
Egyszerű

A legfinomabb borleves

40 perc
|
4 adag
|
Megfizethető
Kósa Kolos szerző profilképe

Kósa Kolos

Fekete-erdő pohárkrém recept
Recept
Egyszerű

Fekete-erdő pohárkrém

40 perc
|
4 adag
|
Megfizethető
Balogh-Nagy  Erzsébet szerző profilképe

Balogh-Nagy Erzsébet

Panettone recept
Recept
Mester

Panettone

275 perc
|
4 adag
|
Megfizethető
Farkasinszki Ildikó szerző profilképe

Farkasinszki Ildikó

Mézeskalács-házikó recept
Recept
Mester

Mézeskalács-házikó

190 perc
|
4 adag
|
Megfizethető
Farkasinszki Ildikó szerző profilképe

Farkasinszki Ildikó

Vietnámi tojásos tekercs recept
Recept
Egyszerű

Vietnámi tojásos tekercs

15 perc
|
2 adag
|
Átlagos
Nguyen Heni szerző profilképe

Nguyen Heni

Friss sztorik

Hozzávalók sikeresen mentve a bevásárlólistába!

Portfóliónk minőségi tartalmat jelent minden olvasó számára. Egyedülálló elérést, országos lefedettséget és változatos megjelenési lehetőséget biztosít. Folyamatosan keressük az új irányokat és fejlődési lehetőségeket. Ez jövőnk záloga.