Elkészítés: Tarjás rántotta a megrendelés, fantázia beindul, kipenderül a konyhába és... a babot leszűr, a szűrőben folyó vízzel is átöblít, levét bele a rizs leendő főzővizébe, félre, csöpörészni. Előírás szerint vagy húslében feltesz a rizst (tasak nem szükségeltetik). Ha kész, leszűr az izgi színárnyalatot öltött produktumot, fedő reá kackiásan félrecsapva, a tűzhelyen melegen tart.
Közben felapróz a bacont, rövid gyufaszálra vagy apró kockákra darabol a guszta tarját (közben nem csipeget !), lehánt a hagymusok héját.
A tojásokat héjdarabka nélkül (nem finom) borvörös keverőtálba gyülekeztet, bele a tejföl, csepp só (óvatost, a tarja is sós), a paprikakrém, hosszabb ágú villával alaposan felver, majd elnézést kér a helybenhagyottól.
Az előkészített szépségeket és a fűszereket felsorakoztat a tűzhely mellett, a sor vége már a pult szélén csimpaszkodik. Hadra fogja a komolyabb feladatokon edződött kényelmes, nagyobbacska nyeles serpenyőt, bele a kolbi illatos zsírja, felforrósít. Indul a kevergetéses futam, bele a bacon, üvegesre, lángról le, beletör a fokhagymákat, borsoz, majorannáz, tűzre vissza, forrósít (huú,de finom illatpászmákat ereget), bele a tarja, gyorsan átpirít. Bele a bab, amikor pukkadoznak, hozzá a tojás, kevergetve megsüt, közben apróz a nagyobbacskára sikeredett darabokat, kész, levesz, elereszt egy(két) megkönnyebbült sóhajt a nagy futamra. Meóz/tat, utánízesíthet.
A tűzálló tálalóedénybe váltakozva adagol a rizst és a tojásos kevercet, minden tojásos adag után villával óvatosan, de alaposan összeforgat a már benn ücsörgőket. Ha kész, lángelosztó szita felett átforrósít, meóz (néhányszor) és töredelmesen bevallja, hogy rántotta, az nincs.
Mellé tetszési index szerinti saláta, savanyúság.
Portfóliónk minőségi tartalmat jelent minden olvasó számára. Egyedülálló elérést, országos lefedettséget és változatos megjelenési lehetőséget biztosít. Folyamatosan keressük az új irányokat és fejlődési lehetőségeket. Ez jövőnk záloga.