Elkészítés: A vöröshagymát nagyon finomra vágjuk, 2 dkg zsíron megpirítjuk, és a darált húsra öntjük. Sóval, törött borssal, két tojással és 30 dkg párolt rizzsel jól összegyúrjuk. Vizes kézzel 20 db egyforma gombócot formálunk, vágódeszkára rakjuk. Egy serpenyőben felhevített zsírban a gombócokat hirtelen átsütjük, azután tűzálló tálba rakjuk. Egy ujjnyi vizet öntünk a gombócok alá, és a sütőbe tesszük őket.
A gombát megtisztítva, megmosva szeletekre vágjuk, és a hússütésből visszamaradt zsiradékon megpirítjuk. 6 dkg liszttel meghintjük, keverés közben kissé megpirítjuk, végül 1 dl vízzel és 3 dl fejföllel felengedjük. A mártást a tűzálló tálban lévő húsgombócokra öntjük, és az edényt a sütőbe visszatéve a gombócokat még 15-20 percig pároljuk. Körítésnek pirított burgonyát és fejes salátát adunk.
Portfóliónk minőségi tartalmat jelent minden olvasó számára. Egyedülálló elérést, országos lefedettséget és változatos megjelenési lehetőséget biztosít. Folyamatosan keressük az új irányokat és fejlődési lehetőségeket. Ez jövőnk záloga.