Elkészítés: Vastagabb aljzatú vagy nagyobb űrtartalmú teflon serpenyőben a szalonnát kisütöm, majd a kolbászkarikákat is átpirítom benne.
Szűrőkanállal kiszedem a szalonnát, a kolbászt, és a visszamaradt zsiradékban megpirítom a vöröshagymát, majd rajta a fokhagymát. Pirospaprikával meghintem, majd beleadom a paradicsomot, kicsit sózom, és lefedve várok pár percet, ameddig a paradicsom összeesik, majd hozzáadom a zöldpaprikát is. Sózom, borozom, rádobom a kockacukrot, és kb. 10 percig közepes hőfokon fedő alatt párolom, ameddig a paprika is összeesik.
Közben kis edényben a rizst pár csepp olajon felhevítem, majd hozzáadom a lecsóhoz. Kb. 2 dl forró vizet hozzáadok, beleteszem a félretett szalonnát-kolbászt, átkeverem, és az újraforrástól számítva a lecsót kb. 20 perc alatt takarékon készre főzöm.
Portfóliónk minőségi tartalmat jelent minden olvasó számára. Egyedülálló elérést, országos lefedettséget és változatos megjelenési lehetőséget biztosít. Folyamatosan keressük az új irányokat és fejlődési lehetőségeket. Ez jövőnk záloga.