Előkészítés: A rizst megmossuk. A debrecenit húsdarálón ledaráljuk. A fokhagymát megtisztítjuk, összezúzzuk. A salátaleveleket megmossuk, leszárítjuk, félretesszük a díszítéshez.
Elkészítés: Lábosban felforrósítunk 1 evőkanál olajat, a rizst megfuttatjuk benne, felöntjük kétszer annyi vízzel, mint a rizs térfogata, megsózzuk, lefödjük, felforraljuk, majd levesszük a tűzről. 20-25 percig hagyjuk duzzadni. Ehhez az ételhez az a jó, ha a rizs kissé nedvesebb marad. Hagyjuk kissé kihűlni. A maradék 2 evőkanál olajon a fokhagymát kissé megpirítjuk, hozzákeverjük a ledarált debrecenit, összepároljuk, hagyjuk kihűlni. A rizsből vizes kézzel gombócokat formázunk. Mindegyiknek a közepébe mélyedést nyomunk, amit egy kanálnyi kolbásszal megtöltünk. A gombóc „száját” rizzsel lezárjuk, szép gömbbé formázzuk. A tojásokat felverjük, sózzuk, borsozzuk, és kenőecsettel a gombócokat bekenjük vele. A zsemlemorzsában megforgatjuk, és forró olajban aranysárgára sütjük. Törlőpapíron hagyjuk lecsepegni. A salátaleveleken tálaljuk. Párolt zöldséggel kínáljuk.
Portfóliónk minőségi tartalmat jelent minden olvasó számára. Egyedülálló elérést, országos lefedettséget és változatos megjelenési lehetőséget biztosít. Folyamatosan keressük az új irányokat és fejlődési lehetőségeket. Ez jövőnk záloga.