Elkészítés: A lisztet, a keményítőt, a cukrot, a kardamomot és a sót mély tálba mérem. A hideg vajat apró darabokra vágom. A száraz összetevőket a vajjal gyorsan morzsává dolgozom. A vízzel felvert tojás 2/3-át a morzsához adom, tésztává gyúrom. A tésztát nagyjából 2 cm vastag lappá paskolom, fóliába csomagolom, 1/2 órára hűtőszekrénybe teszem.
Közben felaprítom a diót, a jégcukorral összekeverem.
A hideg tésztát enyhén lisztezett felületen kb. 3 mm vékony lappá nyújtom, 5 cm átmérőjű kör kiszúróval kis körlapokat szaggatok belőle. A leeső tésztadarabokat ismét összegyúrom, újabb köröket szúrok ki belőle. A körlapokat majdnem félbe hajtom úgy, hogy kis pereme is maradjon. Sütőpapírral borított tepsire helyezem. A maradék tojással vékonyan megkenem a hajtott félköröket. Mindegyikre szórok a cukros diós keverékből.
175 fokra előmelegített sütőben 12-14 perc alatt világosra sütöm.
Portfóliónk minőségi tartalmat jelent minden olvasó számára. Egyedülálló elérést, országos lefedettséget és változatos megjelenési lehetőséget biztosít. Folyamatosan keressük az új irányokat és fejlődési lehetőségeket. Ez jövőnk záloga.