Elkészítés: A csipetkéhez a tojást annyi lisztel gyúrjuk össze, hogy
kemény gyúrt tésztát kapjunk, az aprított bazsalikomot is beledolgozva. Borsónyi darabkákat csipegetünk a tésztából, lisztbe forgatjuk, és kb. fél órát állni hagyjuk.
Világos rántást készítünk az olajból és a lisztből, hozzáadjuk a paradicsompürét, és felöntjük kb. 1 liter vízzel. Sózzuk, ízlés szerint cukrozzuk, beletesszük a rozmaringágat. Amikor felforrt, 3-4 percig még forraljuk, és beleszórjuk a csipetkét. Levesünk akkor kész, ha a csipetke feljött a leves színére.
Tálaláskor tépkedett bazsalikom levéllel megszórjuk, és beletesszük a kockázott friss paradicsomot.
2024.11.29.
2025.02.15.
2025.02.12.
Portfóliónk minőségi tartalmat jelent minden olvasó számára. Egyedülálló elérést, országos lefedettséget és változatos megjelenési lehetőséget biztosít. Folyamatosan keressük az új irányokat és fejlődési lehetőségeket. Ez jövőnk záloga.