Előkészítés: A tojásfehérjét felverjük, kettéosztjuk. A porcukrot átszitáljuk, és fakanállal apránként belekeverjük az egyik adag tojásfehérjehabba.
Elkészítés: A kristálycukorból 6 dl vízzel közepes lángon szirupot főzünk. Amikor a szirup épphogy elkezd forrni, hozzáadjuk a reszelt citrom- és narancshéjat. Kb. 10 percig főzzük, majd leszűrjük, és hagyjuk kihűlni. Hozzáadjuk a citrom levét, az eperszörpöt, lefedjük, és az egészet betesszük a mélyhűtőbe. (Akinek van, teheti fagylaltgépbe is. Ebben kb. 30 perc múlva lesz kész.) A sütőt 200 fokra (gázsütő: 3. fokozat) előmelegítjük. A leveles tésztát fél cm vastagságúra nyújtjuk, és egy spatulával vékony, egyenletes rétegben szétterítjük rajta a cukros tojáshabot. Vízbe mártott késsel hosszú rudacskákra vágjuk a tésztát, és a sütőben 10 percig sütjük. A marcipánból rózsaszirmokat készítünk. A sörbetből fagylaltkanállal gömböket formálunk, és szétosztjuk 4 tányérra. A sült tésztarudacskákkal és a marcipánnal díszítve tálaljuk.
Portfóliónk minőségi tartalmat jelent minden olvasó számára. Egyedülálló elérést, országos lefedettséget és változatos megjelenési lehetőséget biztosít. Folyamatosan keressük az új irányokat és fejlődési lehetőségeket. Ez jövőnk záloga.