Előkészítés: A tojásfehérjét felverjük, kettéosztjuk. A porcukrot átszitáljuk, és fakanállal apránként belekeverjük az egyik adag tojásfehérjehabba.
Elkészítés: A kristálycukorból 6 dl vízzel közepes lángon szirupot főzünk. Amikor a szirup épphogy elkezd forrni, hozzáadjuk a reszelt citrom- és narancshéjat. Kb. 10 percig főzzük, majd leszűrjük, és hagyjuk kihűlni. Hozzáadjuk a citrom levét, az eperszörpöt, lefedjük, és az egészet betesszük a mélyhűtőbe. (Akinek van, teheti fagylaltgépbe is. Ebben kb. 30 perc múlva lesz kész.) A sütőt 200 fokra (gázsütő: 3. fokozat) előmelegítjük. A leveles tésztát fél cm vastagságúra nyújtjuk, és egy spatulával vékony, egyenletes rétegben szétterítjük rajta a cukros tojáshabot. Vízbe mártott késsel hosszú rudacskákra vágjuk a tésztát, és a sütőben 10 percig sütjük. A marcipánból rózsaszirmokat készítünk. A sörbetből fagylaltkanállal gömböket formálunk, és szétosztjuk 4 tányérra. A sült tésztarudacskákkal és a marcipánnal díszítve tálaljuk.
2025.02.15.
2025.02.12.
Portfóliónk minőségi tartalmat jelent minden olvasó számára. Egyedülálló elérést, országos lefedettséget és változatos megjelenési lehetőséget biztosít. Folyamatosan keressük az új irányokat és fejlődési lehetőségeket. Ez jövőnk záloga.