Előkészítés: Vizet forralunk a tésztafőzéshez. Az olívabogyókat összevágjuk. A paradicsomot megmossuk, kis kockákra vágjuk. A spenótot leöblítjük, 2 percre forró vízbe mártjuk, lecsepegtetjük, és óvatosan kinyomkodjuk. A halfiléket hosszában kettévágjuk, sóval, borssal megszórjuk.
Elkészítés: A tésztákat külön-külön egymás után kifőzzük, leszűrjük, lecsepegtetjük. A halfilékre szétosztjuk a spenótot, feltekerjük, és átkötjük. Felforrósítjuk az olajt, megpároljuk benne a paradicsomkockákat. Hozzáadunk fél dl vizet, a sűrített paradicsomot, a babérlevelet, a zöldfűszereket, és felforraljuk. Félretesszük. Felforrósítjuk a vaj felét, és a halkötegeket pár perc alatt, óvatosan forgatva körös-körül megpirítjuk benne. A maradék vajat a sáfránnyal felforraljuk, és összekeverjük a tésztákkal. Alaposan összeforrósítjuk, tányérra szedjük, rámerjük a paradicsomos szószt, és ráültetjük a haltekercseket. Megszórjuk az olívával, a rákocskákkal, és mindegyik haltekercs tetejére 1-1 koktélparadicsomot ültetünk. Azonnal tálaljuk.
Munka: kb. 1 óra
Fogyasztható: kb. 1 óra múlva
1 adag: 550 kcal
2025.02.15.
2025.02.12.
Portfóliónk minőségi tartalmat jelent minden olvasó számára. Egyedülálló elérést, országos lefedettséget és változatos megjelenési lehetőséget biztosít. Folyamatosan keressük az új irányokat és fejlődési lehetőségeket. Ez jövőnk záloga.