Előkészítés: Vizet forralunk a tésztafőzéshez. Az olívabogyókat összevágjuk. A paradicsomot megmossuk, kis kockákra vágjuk. A spenótot leöblítjük, 2 percre forró vízbe mártjuk, lecsepegtetjük, és óvatosan kinyomkodjuk. A halfiléket hosszában kettévágjuk, sóval, borssal megszórjuk.
Elkészítés: A tésztákat külön-külön egymás után kifőzzük, leszűrjük, lecsepegtetjük. A halfilékre szétosztjuk a spenótot, feltekerjük, és átkötjük. Felforrósítjuk az olajt, megpároljuk benne a paradicsomkockákat. Hozzáadunk fél dl vizet, a sűrített paradicsomot, a babérlevelet, a zöldfűszereket, és felforraljuk. Félretesszük. Felforrósítjuk a vaj felét, és a halkötegeket pár perc alatt, óvatosan forgatva körös-körül megpirítjuk benne. A maradék vajat a sáfránnyal felforraljuk, és összekeverjük a tésztákkal. Alaposan összeforrósítjuk, tányérra szedjük, rámerjük a paradicsomos szószt, és ráültetjük a haltekercseket. Megszórjuk az olívával, a rákocskákkal, és mindegyik haltekercs tetejére 1-1 koktélparadicsomot ültetünk. Azonnal tálaljuk.
Munka: kb. 1 óra
Fogyasztható: kb. 1 óra múlva
1 adag: 550 kcal
Portfóliónk minőségi tartalmat jelent minden olvasó számára. Egyedülálló elérést, országos lefedettséget és változatos megjelenési lehetőséget biztosít. Folyamatosan keressük az új irányokat és fejlődési lehetőségeket. Ez jövőnk záloga.