Előkészítés: A leveles tésztát és a spenótot hagyjuk kiengedni. A hagymát és fokhagymát meghámozzuk, és apróra vágjuk. A sajtot 6 darabra vágjuk.
Elkészítés: A vajat felforrósítjuk, és üvegesre pirítjuk benne a hagymát és a fokhagymát. Hozzákeverjük a spenótot, sóval és borssal ízesítjük. Lefedjük, és 4-5 percig pároljuk. Hozzákeverjük a mandulaforgácsot és a mazsolát. A leveles tésztát két részre osztjuk, az egyiket kinyújtjuk. Arra a lapra, amelyiket nem nyújtottunk ki 6 darab sajtot, és ezekre 6 kupac tölteléket teszünk, egymástól elegendő távolságra. A tojást kettéválasztjuk. A töltelékek körül, ott, ahol el fogjuk vágni, megkenjük a tésztát tojásfehérjével. Ráborítjuk a kinyújtott tésztalapot, a töltelékek között alaposan összenyomjuk, és derelyevágóval (esetleg késsel) szétvagdossuk. A sütőt 200 fokra (gázsütő 3. fokozat) előmelegítjük. A sütőtepsit vízzel kikenjük, rárakosgatjuk a négyzeteket, tetejüket megkenjük tojássárgájával, és a sütőben kb. 15-20 percig sütjük.
2025.02.15.
2025.02.12.
Portfóliónk minőségi tartalmat jelent minden olvasó számára. Egyedülálló elérést, országos lefedettséget és változatos megjelenési lehetőséget biztosít. Folyamatosan keressük az új irányokat és fejlődési lehetőségeket. Ez jövőnk záloga.