Elkészítés:
1. Egy edényben olvasszuk fel a vajat, majd fakanállal keverjük el benne a lisztet, és főzzük 1 percig. Folyamatos kevergetés mellett adjuk hozzá a tejet, vigyázva, hogy ne csomósodjon.
2. Forraljuk fel, és a forrástól számítva főzzük 5 percig. Adjuk hozzá a felkockázott mozzarellát és a gorgonzolát, és olvasszuk fel. Ízesítsük sóval, borssal és szerecsendióval.
3. A Barilla Pennette Rigate tésztát főzzük „al dente” keménységűre (azaz nem teljesen puhára), majd szűrjük le.
4. A tésztát tegyük egy kivajazott tűzálló edénybe, öntsük rá a sajtos besamel mártást, és hintsük meg reszelt Parmigiano Reggiano sajttal, majd süssük 15 percig 200 fokos sütőben.
A Barilla Chef tippje:
Amennyiben fehérebb, krémesebb, gazdagabb besamelt szeretnénk, adjunk hozzá 2-3 kanál főzőtejszínt. Könnyedebb ízű mártást készíthetünk, ha a gorgonzola helyett ementáli sajtot használunk. Ha viszont karakteresebb ízt szeretnénk, akkor 100 g mozzarellát helyettesítsünk 100 g érettebb sajttal (pl. fontina).
Portfóliónk minőségi tartalmat jelent minden olvasó számára. Egyedülálló elérést, országos lefedettséget és változatos megjelenési lehetőséget biztosít. Folyamatosan keressük az új irányokat és fejlődési lehetőségeket. Ez jövőnk záloga.