A kacsamájat félbevágjuk, eltávolítjuk az inas részt, megmossuk, majd szárazra töröljük papírtörlővel.
Egy serpenyőbe öntjük az olajat, beletesszük a kacsamájat, ízlés szerint sózzuk, borsozzuk, megszórjuk a majorannával, majd mindkét oldalát 2-2 percig sütjük.
Ezután a zsiradék felét átkanalazzuk egy tepsibe, majd a máj darabokból négy halmot rakunk egymástól kicsit távolabb.
A visszamaradt zsiradékot felforrósítjuk, hozzáadjuk a lisztet, és kevergetve világos zsemle színűre pirítjuk, majd levesszük a tűzről, hozzáöntjük a tejet, és csomómentesre keverjük.
Ezután visszatesszük a tűzre, ízlés szerint sózzuk, borsozzuk, és kevergetve főzzük, majd amikor kezd besűrűsödni, hozzáadjuk a kétféle reszelt sajt felét, és továbbfőzzük pár percig.
Az elkészült sajtos besamelmártást ráöntjük a tepsiben lévő kacsamáj halmokra, majd megszórjuk a maradék füstölt és trappista sajt keverékével.
Előmelegített sütőbe tesszük, majd közepes hőmérsékleten 35-40 perc alatt készre sütjük.
Megjegyzés
Tálaláskor helyezzünk a tányérra egy-egy kacsamájhalmot, majd kanalazzuk mellé a köretet, és úgy kínáljuk.
Portfóliónk minőségi tartalmat jelent minden olvasó számára. Egyedülálló elérést, országos lefedettséget és változatos megjelenési lehetőséget biztosít. Folyamatosan keressük az új irányokat és fejlődési lehetőségeket. Ez jövőnk záloga.