A sonkatekercs elkészítéséhez 8 dkg vajból, a lisztből, a tejből és a tejszínből sűrű besamelt főzünk, majd megsózzuk, megborsozzuk, és hozzáadjuk a lereszelt tormát. Levesszük a tűzről, és hagyjuk szobahőmérsékletűre hűlni.
Ha kihűlt, a maradék vajat kihabosítjuk és fellazítjuk vele a besamelt, majd habzsák segítségével betöltjük vele a sonkákat.
A sajttekercs elkészítéséhez a lila hagymát megpucoljuk és apróra vágjuk, az újhagymát megmossuk és összevágjuk, majd a vajkrémmel és a szobahőmérsékletű vajjal kikeverjük.
Egy sütőtepsit kifolpackozunk, ráhelyezzük a szeletelt sajtot, arra a sonkát, majd 40 fokos sütőben meglangyosítjuk 1-2 perc alatt.
Ha meglágyult a sajt, megkenjük a krémmel, felcsavarjuk a folpackkal szorosan, és kihűtjük legalább 2 órát, hogy szeletelhető legyen.
A sonkatekercseket kínálótálra rendezzük, a sajttekercseket szeletekre vágjuk, és azokat is elrendezzük a tálon. Csemegeuborkával, friss zöldségekkel és bagettel szuper ünnepi hidegtál lesz belőle.
Nézd meg videón, hogyan készül a sonkatekercs és a sajttekercs:
Portfóliónk minőségi tartalmat jelent minden olvasó számára. Egyedülálló elérést, országos lefedettséget és változatos megjelenési lehetőséget biztosít. Folyamatosan keressük az új irányokat és fejlődési lehetőségeket. Ez jövőnk záloga.