A tojást megfőzzük, megpucoljuk, és hosszában kettévágjuk, majd kikaparjuk a sárgáját. A vajkrémmel összekeverjük a tojássárgáját, megborsozzuk, és őrölt szerecsendióval fűszerezzük.
A sonkát vékonyan megkenjük a tojásos vajkrémmel, megszórjuk egy kevés reszelt sajttal. A maradék tojáskrémet csillagcsöves nyomózsákba tesszük, és megtöltjük vele a tojásokat.
A franciasaláta-keveréket sós vízben megfőzzük, leszűrjük, lehűtjük, és a tejföllel elkevert majonézzel összekeverjük. Citromlével és szárított petrezselyemmel ízesítjük, majd egy tálcára simítjuk.
Végül rátesszük a sonkatekercseket és a töltött tojást, és tálaljuk.
Megjegyzés
Akinek jobban ízlik, a francia salátájába tehet apró uborkakockákat vagy almát.
Én házilag készítem a majonézt 1 db tojássárgájából 1 dl olajjal, és azt utólag fűszerezem még egy kicsit mustárral, borssal, szerecsendióporral, petrezselyemmel, és ezt hígítom 1-2 ek tejföllel.
A végén jöhet a díszítés, ami mindenkinek a fantáziájára van bízva. Kapor, citrom, piros arany, zöldsaláta levelei, stb.
Portfóliónk minőségi tartalmat jelent minden olvasó számára. Egyedülálló elérést, országos lefedettséget és változatos megjelenési lehetőséget biztosít. Folyamatosan keressük az új irányokat és fejlődési lehetőségeket. Ez jövőnk záloga.