Elkészítés: A kukoricalisztet keverjük össze ízlés szerint sóval és a szódabikarbónával, majd adjuk hozzá a tejfölt, és gyors mozdulatokkal gyúrjuk össze.
Ezután kukoricaliszttel megszórt felületen nyújtsunk ki belőle kb. 1 cm vastagságú kört, majd vágjuk négyfelé.
Egy serpenyőben hevítsük fel az olívaolajat, majd amikor már kellően felmelegedett, tegyük bele a negyedekbe vágott tésztát. Ezután alacsony hőfokon, süssük szép aranybarnára az alsó felét, majd egy spatulával alányúlva óvatosan fordítsuk meg, és süssük a másik felét is szép aranybarnára. (Én a gáztűzhely legkisebb lángjára lábasalátétet tettem, és így sütöttem készre.)
Az aranybarnára sült kukoricalepényt rögtön tálalhatjuk, de teljesen kihűtve is nagyon finom.
Portfóliónk minőségi tartalmat jelent minden olvasó számára. Egyedülálló elérést, országos lefedettséget és változatos megjelenési lehetőséget biztosít. Folyamatosan keressük az új irányokat és fejlődési lehetőségeket. Ez jövőnk záloga.