Előkészítés: A húsról eltávolítjuk a hártyát, a zsírt, lemossuk és megtöröljük. A hagymát meghámozzuk, és apróra vágjuk. A paradicsomot leforrázzuk, meghámozzuk, kettévágjuk, kimagozzuk, és egészen apróra daraboljuk. A szalonnát és az olívabogyót is feldaraboljuk. A koriandert megmossuk, és apróra vágjuk.
Elkészítés: A húst megsózzuk, borsozzuk és a csipet cayenne-borssal is megszórjuk. A felhevítjük az olajat, nagy lángon elősütjük benne a húst, majd kivesszük, és lefedve félretesszük. A mogyorót a megmaradt olajban aranybarnára pirítjuk. Hozzáadjuk a hagymát, a paradicsomot, az olívabogyót, a szegfűszeget és a fahéjat. Sózzuk, borsozzuk, hozzáadjuk az erőlevest, és 10 percig fedő nélkül kis lángon főzzük. Hozzátesszük a húst, és fedő alatt, közepes lángon kb. 25 percig pároljuk. Közben a krumplit megmossuk, kb. 20 perc alatt megfőzzük, majd meghámozzuk. A szalonnát a forró zsírban közepes lángon egy serpenyőben kisütjük. Az egész krumplikat megforgatjuk benne és megszórjuk a korianderrel. A húst a szószból kivesszük rostirányra merőlegesen ujjnyi darabokra vágjuk. A szószt ízlés szerint sózzuk, borsozzuk és a húshoz tálaljuk.
2024.12.19.
2025.02.15.
2025.02.12.
Portfóliónk minőségi tartalmat jelent minden olvasó számára. Egyedülálló elérést, országos lefedettséget és változatos megjelenési lehetőséget biztosít. Folyamatosan keressük az új irányokat és fejlődési lehetőségeket. Ez jövőnk záloga.