Elkészítés: A 6 tojás sárgáját habosra keverjük a cukorral, és hozzáadjuk a vizet, utána habbá verjük a fehérjéket, és hozzákeverjük fakanállal a sárgájához. Ezután pedig óvatosan a sütőporral elkevert lisztet. Sima masszává keverem, majd közepes, sütőpapírral kibélelt tepsibe öntöm, és előmelegített sütőben sütöm.
Közben elkészítem az öntetet. A pudingport, a kakaót és a vizet sima masszává dolgozom. A tejet felforralom, és nyakon burítom vele a kakaós masszát. Jól elekeverem, és hozzáadom a rumot és a cukrot, majd kihűtöm. Ha sűrű lenne, akkor hideg tejjel higítom, de a hűtőben is besűrűsödhet.
Ezt követően elkészítem a tölteléket. A pudingport pici tejjel simára keverem, a többit felforralom, majd forrás után a kikevert pudingba öntöm a tejet. Beleteszem a cukrokat, a rumot, az őrölt pörkölt mandulát, és kihűtöm.
A piskótát lapjában kettévágom, és beletöltöm a pudingos tölteléket majd hűtőbe teszem. A tálaláshoz felverek fél liter tejszínt (pl. Parmalat), habbá verem 1-es fokozaton, és a végén 2 evőkanál cukorral ízesítem. Kis tálkába teszek 5-6 db kockákra vágott pudingos tésztát, nyakon öntöm egy kissebb merőkanál öntettel, majd megbolondítom a tejszínhabbal.
Jó kényesztetést!
Portfóliónk minőségi tartalmat jelent minden olvasó számára. Egyedülálló elérést, országos lefedettséget és változatos megjelenési lehetőséget biztosít. Folyamatosan keressük az új irányokat és fejlődési lehetőségeket. Ez jövőnk záloga.