Elkészítés: Kétszínű piskótalapot készítek, az egyik fele sima, a másik kakaós piskóta lesz lapos tepsiben sütve. A tojásokat szétválasztom, a fehérjét pici cukorral és sóval kemény habbá verem, a sárgáját a többi cukrokkal és olajjal habosra keverem, hozzáadom a lisztet és sütőport (a kakaósba kakaóport is), majd beleforgatom a fehérjehabot, és sütőpapírral bélelt tepsiben 12 perc alatt 180 C fokon kisütöm, majd hagyom kihűlni. A papírt leszedem róla, és 3 felé vágom, lehetőleg egyformák legyenek.
A diós krémhez a durvára darált diót az összes hozzávalóval edényben felforralom, majd hagyom kihűlni.
A vaníliás krémhez a vajat a porcukorral egy nagyobb tálban jól kikeverem. A vaníliás pudingot a leírás helyett csak 4 dl tejben felfőzöm, és csak 1 evőkanál cukrot adok hozzá. Ha elkészült, hagyom kihűlni, majd hidegen összekeverem a kikevert cukros vajjal. Géppel újra keverek rajta, hogy jó habos, könnyű legyen.
Tálcát veszek elő, és egy lapot ráhelyezek, erre jön az egész diós krém. Az elsimított diós krémre rákenem a vaníliás krém felét. Erre jön a következő piskótalap, majd a maradék vaníliás krémet rákenem, és az oldalát is vékonyan bevonom.
Elkészítem a csokimázat. Egy edényben a hozzávalókat felmelegítem, majd a vajat is belekeverem, ezután ráfolyatom a torta tetejére, elsimítom rajta, az oldalára is jusson, végül grillázs mogyoróval is megszórom.
Ha megdermedt a csokimáz, azután szeletelhető. Tejszínhabbal tálaljuk.
Portfóliónk minőségi tartalmat jelent minden olvasó számára. Egyedülálló elérést, országos lefedettséget és változatos megjelenési lehetőséget biztosít. Folyamatosan keressük az új irányokat és fejlődési lehetőségeket. Ez jövőnk záloga.