Elkészítés: A vízben megmosott brokkolirózsákat sóval, kevés citromlével ízesített vízben félpuhára főzzük. Miután megfőtt, leszűrjük.
Közben elkészítjük a sajtmártást. A vajat
felolvasztjuk, és a liszttel világosra pirítjuk. Habverővel folyamatosan kevergetve hozzáadjuk a tejet, a tejfölt és a reszelt sajt felét. Ízesítjük sóval, fehérborssal, szerecsendióval és jól kiforraljuk.
A lecsöpögtetett brokkolit kivajazott, zsemlemorzsázott jénaiba tesszük. Megszórjuk a metéltre vágott sonkával, rámorzsoljuk a rokfortot, és leöntjük a sajtmártással. A tetejét megszórjuk a maradék sajttal, és sütőben 20-30 percig sütjük.
2025.02.15.
2025.02.12.
Portfóliónk minőségi tartalmat jelent minden olvasó számára. Egyedülálló elérést, országos lefedettséget és változatos megjelenési lehetőséget biztosít. Folyamatosan keressük az új irányokat és fejlődési lehetőségeket. Ez jövőnk záloga.