Előkészítés: A tejet meglangyosítjuk, simára keverjük a mokkacukorral és az élesztővel, felfuttatjuk. A lisztet tálba szitáljuk, hozzáadjuk az élesztős tejet, a tojásokat, az olajat, 1/2 kávéskanál sót, és egy kevés langyos vízzel hólyagosra dagasztjuk. Konyharuhával letakarjuk, a kétszeresére kelesztjük.
Elkészítés: Miközben a tészta kel, a töltelékhez megdaráljuk a sonkát, durvára reszeljük a sajtot, finomra vágjuk az olívát/uborkát, hozzáadjuk a mustárt és annyi tejfölt, hogy lágy, kenhető masszát kapjunk, ízlés szerint sózzuk, borsozzuk. Vastagon kikenünk margarinnal egy 2-2,5 l űrtartalmú hosszúkás tepsit vagy sütőedényt. A tésztát lisztezett deszkán 50-60 cm hosszú, vékony lapra kinyújtjuk-húzzuk, megkenjük a töltelékkel, feltekerjük, kettéhajtjuk, a két fél tekercset lazán összegabalyítjuk-sodorjuk, és a sütőformába fektetjük. Letakarjuk, hagyjuk a kétszeresére kelni. A sütőt előmelegítjük 200 fokra. A tészta tetejét megkenjük a tojássárgájával, megszórjuk mákkal vagy köménymaggal, és 45-50 perc alatt, aranybarnára sütjük. Hagyjuk langyosra hűlni, nem túl vékonyra szeletelve, frissen kínáljuk.
Portfóliónk minőségi tartalmat jelent minden olvasó számára. Egyedülálló elérést, országos lefedettséget és változatos megjelenési lehetőséget biztosít. Folyamatosan keressük az új irányokat és fejlődési lehetőségeket. Ez jövőnk záloga.