A megtisztított, klopfolt sertéskarajokat sózzuk, borsozzuk majd ráterítünk két-két szelet sonkát. Ezt feltekerjük és kiolajozott jénai edénybe helyezzük. Letakarjuk fóliával és így kb fél órát sütjük, majd a fóliát levéve tovább sütjük, ameddig szép barna nem lesz a húskéreg.
A burgonyát megmossuk és hámozás nélkül a héjában enyhén sós vízben előfőzzük. Ezután leszűrjük, a rajta maradt vizet, papírtörlővel leitatjuk majd négy részre vágjuk. A burgonyacikkeket forró bő olajban megsütjük.
A burgonyát és a felszeletelt sült húst tányérra helyezzük és akár tartár mártással is kínálhatjuk.
Megjegyzés
Ezt a főételt lelkiismeret furdalás nélkül, hiszen annak ellenére hogy töltött ételről beszélünk mégis a zsírszegény kategóriába sorolható
Portfóliónk minőségi tartalmat jelent minden olvasó számára. Egyedülálló elérést, országos lefedettséget és változatos megjelenési lehetőséget biztosít. Folyamatosan keressük az új irányokat és fejlődési lehetőségeket. Ez jövőnk záloga.