A lisztben elmorzsoljuk a hideg margarint, hozzáadjuk a sütőport, a reszelt sajtot, a tojások sárgáját. Sóval, borssal, fokhagymaporral ízesítjük és sima tésztává gyúrjuk.
Fóliába csomagolva néhány óráig vagy egy egész éjszakán át hideg helyen pihentetjük.
Felhasználás előtt pár percig hagyjuk kissé puhulni a tésztát, majd vékonyra nyújtjuk.
Megkenjük a habosra felvert tojással. Megszórjuk sajttal vagy őrölt pirospaprikával összekevert sajttal, de köménymaggal, szezámmaggal is felturbózhatjuk.
Lisztbe mártott késsel vagy derelyemetszővel rudakat vágunk. Sütőpapírral borított sütőlemezre rakjuk, kissé távolabb egymástól.
200 fokos sütőbe tesszük, kb. 15-20 perc alatt világos sárgára sütjük.
Megjegyzés
Dupla adaggal is készíthetjük, mert hosszabb ideig is tárolhatjuk zárt dobozban vagy fóliába csomagolva. Ropogós sörkorcsolya vagy borkorcsolya.
Portfóliónk minőségi tartalmat jelent minden olvasó számára. Egyedülálló elérést, országos lefedettséget és változatos megjelenési lehetőséget biztosít. Folyamatosan keressük az új irányokat és fejlődési lehetőségeket. Ez jövőnk záloga.