A spagettit a csomagoláson feltüntetett útmutató szerint kifőzzük. Leszűrjük, a főzőléből egy pohárnyit félreteszünk.
Egy serpenyőben kiolvasztjuk a csíkokra vágott szalonna zsírját, félretesszük a pörcöket. A visszamaradt zsírban ropogósra sütjük a zsályaleveleket (2-3 perc), ezt is félretesszük.
A megmosott gombák szárának alsó részét, ahol össze vannak nőve, levágjuk. A többit a serpenyőbe dobjuk, alacsony lángon, kevergetve 10 percig pirítjuk. Kicsit sózzuk, ízlés szerint borsozzuk.
A petrezselymet apróra vágjuk, majd a gombára szórjuk. Hozzáöntjük a spagettit, jól összekeverjük. Elzárjuk a lángot, hozzáöntünk kb. 1 dl főzőlevet, összeforgatjuk. Ha száraznak érezzük, még önthetünk hozzá a léből.
A shimeji gombás tésztát a ropogós zsályával megkoronázva azonnal tálaljuk.
Portfóliónk minőségi tartalmat jelent minden olvasó számára. Egyedülálló elérést, országos lefedettséget és változatos megjelenési lehetőséget biztosít. Folyamatosan keressük az új irányokat és fejlődési lehetőségeket. Ez jövőnk záloga.