Elkészítés: Az olaj és a vaj keverékén megdinszteljük a hagymát. Félidőben hozzátesszük a kis kockákra vágott gépsonkát, és együtt pirítjuk. Ha már megpuhult a hagyma, beletesszük a fokhagymát, majd ha már érezzük az illatát, beletesszük a felengedett spenótot. Hozzákeverjük a ricottát, és eldolgozzuk benne. Összeforraljuk, a tejjel és a tejszínnel lágyítjuk, kakukkfűvel és szerecsendióval fűszerezzük.
Közben előveszünk egy téglalap alakú tűzálló tálat, kivajazzuk, és elegyengetünk benne egy kis zsemlemorzsát, egy réteg tésztát fektetünk le az aljára. Rákanalazunk egy adagot a szószból, majd tovább rétegezzük a tésztával. Minden szószos
rétegre reszelt sajtot teszünk, és ezzel is fejezzük be a rétegezést.
Közepesen meleg sütőben addig sütjük, amíg a sajt rápirul a tetejére. Kockára vágva tálaljuk.
2025.02.15.
2025.02.12.
Portfóliónk minőségi tartalmat jelent minden olvasó számára. Egyedülálló elérést, országos lefedettséget és változatos megjelenési lehetőséget biztosít. Folyamatosan keressük az új irányokat és fejlődési lehetőségeket. Ez jövőnk záloga.