A krumplikat megmossuk, majd enyhén sós vízben megfőzzük (kb 20-25 perc). Közben a spenótot megtisztítjuk, váltott vízben megmossuk, majd lerázzuk róla a vizet.
A hagymát és a fokhagymát meghámozzuk, és felvágjuk. Egy serpenyőben felforrósítunk egy evőkanál olívaolajat, beletesszük a kókuszzsírt, megfonnyasztjuk benne a hagymát és a fokhagymát.
Hozzáadjuk a spenótot, fedő alatt, többször átforgatva 3-4 percig pároljuk, majd nagy lángon elfőzzük a levét, ízlés szerint sózzuk, borsozzuk.
A paradicsomokat megmossuk ketté vágjuk. A trappista sajtot lereszeljük. Kikenünk egy kerámia sütőedényt olajjal.
A krumplit leszűrjük, kissé hűlni hagyjuk, majd meghámozzuk, kettészeljük, aljukból levágunk egy szeletkét , hogy ne billegjenek, aztán a sütőedénybe helyezzük őket, és megsózzuk.
Tetejükre púpozzuk a spenótot, megszórjuk a paradicsommal, végül belenyomkodjuk a kecskesajt sajtdarabokat, mozzarella golyókat, meghintjük a trappista sajttal, rálocsoljuk a maradék 1 evőkanál olívaolajat.
200 fokos sütőbe tesszük. Addig sütjük, amíg a sajt a spenót tetejére olvad (15-20 perc).
Megjegyzés
Nagyon finom egyszerű étel. Lehet sült krumplival is készíteni, de akkor időigényesebb. Egytálételként is nagyon finom, de köretnek is kiváló!
Portfóliónk minőségi tartalmat jelent minden olvasó számára. Egyedülálló elérést, országos lefedettséget és változatos megjelenési lehetőséget biztosít. Folyamatosan keressük az új irányokat és fejlődési lehetőségeket. Ez jövőnk záloga.