Egy lábasban a húsos szószhoz megfuttatjuk az apróra vágott hagymát és a zúzott fokhagymát, a sárga- és fehérrépát, majd rátesszük a húst, a fűszereket, és néha megkeverve, fehéredésig pirítjuk. Amint kifehéredett, felöntöm a paradicsompürével és 10-15 perc alatt készre főzzük.
A spenótos szószhoz a spenótot lecsepegtetjük, hogy minél kevesebb folyadék maradjon benne, majd a meghámozott fokhagymával együtt feltesszük főni. Amikor forrni kezd, levesszük a tűzről, és hozzákeverjük a kéksajtot, és addig keverjük, amíg kissé megolvad, de még darabos.
A besamelmártáshoz a vajat a liszttel megpirítjuk, majd hozzáöntjük a tejet, a fűszereket. Amikor besűrűsödött, levesszük a tűzről és hozzátesszük a parmezánt.
Előveszünk egy 20x30x10-es tepsit, az aljába olívaolajat csepegtetünk, majd erre tesszük az első sor tésztát, ráhalmozzuk a húsos töltelék felét, majd egy sor tészta, a spenótos töltelék, és ismét egy sor tészta következik, amire egy adag besamelmártást kenünk. Erre halmozzuk a darált hús másik felét, majd megint tészta jön, rá a maradék besamel. A tetejét bőséggel megszórjuk reszelt tappistával. 180 fokon, 50 percig sütjük, majd 5-10 percet grillezzük, hogy rápiruljon a sajt.
Portfóliónk minőségi tartalmat jelent minden olvasó számára. Egyedülálló elérést, országos lefedettséget és változatos megjelenési lehetőséget biztosít. Folyamatosan keressük az új irányokat és fejlődési lehetőségeket. Ez jövőnk záloga.