A raguhoz a sárgarépát, a fehérrépát, a zellert megtisztítjuk, felkarikázzuk, majd 4 cl olajon megdinszteljük. Hozzáadjuk a paradicsomkonzervet, és egy kis vizet öntve alá puhára pároljuk (ha van, még jobb a húsleves víz helyett). Ha már puha, összeturmixoljuk és félretesszük.
A hagymát apróra vágjuk, a maradék olajon megdinszteljük, majd hozzáadjuk a darált húst és megpároljuk. Sózzuk, borsozzuk, megszórjuk a rozmaringgal, hozzáadjuk a reszelt fokhagymát és 30-40 percig főzzük. Ha már puha, hozzáadjuk a zöldségeket, a paradicsompürét és a ketchupot, majd összeforraljuk.
A besamelhez a vajat serpenyőben megolvasztjuk, majd kanalanként hozzáadjuk a lisztet, kicsit lepirítjuk, aztán felöntjük a tejjel. Folyamatosan kevergetjük, nehogy csomós legyen. Állandó keverés mellett kis lángon addig főzzük, amíg sűrű nem lesz. Forralás közben sóval, borssal, szerecsendióval fűszerezzük.
Egy tűzálló edényt kikenünk vajjal, majd első rétegként kikenjük besamel mártással. Következő rétegként ráfektetjük a nem megfőzött lasagne tésztalapokat, erre jön a bolognai ragu, végül sajtot reszelünk rá. Mindezt megismételjük 3-4-szer.
A felső tésztaréteget jól beborítjuk a maradék besamellel. Vajdarabkákat teszünk a tetejére. Előmelegített sütőben 180 fokon kb. 40 percig sütjük. Megszórjuk a sajttal, és további 5 percig sütjük, végül 10 percig pihentetjük tálalás előtt.
Megjegyzés
Az én gyerekeim nem nagy zöldségevők, mindent elkövetek, hogy minél több zöldséget becsempésszek az étrendjükbe. Ez az étel a kedvenceik közé tartozik! Igen kiadós. A receptet Noncsi, a fotót Giacomo küldte. Köszönjük!
Portfóliónk minőségi tartalmat jelent minden olvasó számára. Egyedülálló elérést, országos lefedettséget és változatos megjelenési lehetőséget biztosít. Folyamatosan keressük az új irányokat és fejlődési lehetőségeket. Ez jövőnk záloga.