Az élesztőt morzsoljuk el a langyos tejben, adjuk hozzá az olajat, a sót és a lisztet, majd dolgozzuk sima tésztává. Takarjuk le, tegyük meleg helyre, és kb. fél órán át hagyjuk kelni.
Közben a spenótot válogassuk át, alaposan mossuk meg hideg vízben, majd egy tiszta törlőkendőn hagyjuk megszáradni. Ha mirelit spenóttal dolgozunk, engedjük föl, alaposan csöpögtessük le, és hagyjuk megszáradni.
A hagymát vágjuk apróra, és kissé pirítsuk meg a vajban, majd adjuk hozzá a spenótot és a fokhagymát. A keveréket kicsit süssük át, sózzuk és borsozzuk meg, majd hagyjuk kihűlni.
A tésztát egy liszttel beszórt deszkán nyújtsuk ki, és vágjuk fel 10 cm széles négyzetekre. Mindegyik közepére halmozzunk egy adag spenótos tölteléket és egy adag apróra vágott vagy ledarált sonkát. A tészta egyik sarkát hajtsuk a szemben lévőre, majd a
háromszögek széleit jól nyomkodjuk össze.
A spenótos táskákat tegyük egy sütőpapírral bélelt tepsibe, kenjük meg tojássárgájával és szórjuk meg szezámmaggal. 200 °C-ra előmelegített sütőben süssük kb. 18 percig.
Portfóliónk minőségi tartalmat jelent minden olvasó számára. Egyedülálló elérést, országos lefedettséget és változatos megjelenési lehetőséget biztosít. Folyamatosan keressük az új irányokat és fejlődési lehetőségeket. Ez jövőnk záloga.