Előkészítés: A tojásokat sós vízben keményre főzzük, és hideg vízbe merítve lehűtjük. Néhány szép, kisebb spenótlevelet félreteszünk a díszítéshez, a többit megtisztítjuk, váltott vízben megmossuk. A fokhagymát meghámozzuk.
Elkészítés: A spenótot lobogva forró, enyhén sós vízben 2 percig főzzük. Leszűrjük, azonnal jéghideg vízbe merítjük, vagy bő hideg vízzel leöblítjük, lecsepegtetjük. Alaposan kinyomkodjuk belőle a vizet, és finomra-pépesre vágjuk. A tojásokat meghámozzuk, \"derékban\", körben, késheggyel cakkosan bevágjuk, és óvatosan, hogy a cakkok hegye épségben maradjon, kettényitjuk őket. Aljukból levágunk egy vékony szeletkét, hogy ne billegjenek majd a tálon. Sárgájukat kiemeljük, tálkába tesszük, péppé törjük. A tojássárgákhoz adjuk a spenótpürét, a majonézt, a mustárt, az áttört fokhagymát, ízlés szerint 1 csipet frissen reszelt szerecsendiót, sót és borsot, habosra keverjük. 10-12 mm átmérőjű, sima csőrbetéttel ellátott nyomózsákba szedjük, és a tojásfehérje-csillagokba púpozzuk-töltjük. Fedeles műanyagdobozba rakosgatjuk őket, és legalább 1 órára behűtjük, illetve tálalásig hidegen tartjuk. Tálaláskor megmossuk, és szárazra törölgetjük a félretett spenótleveleket. A paradicsomot megmossuk, szárcsonkját kivágjuk, húsát vékony gerezdekre szeleteljük. A töltött tojásokat lapostányérra rendezzük, tetejüket 1-1 szem kukoricával vidámítjuk, a tányér peremét pedig kirakjuk a spenótlevelekkel és a paradicsomgerezdekkel. Italkorcsolyaként, előételként, sonka mellé kínáljuk. Gondos tárolással 1-2 napig biztonságosan eltartható.
Munka: kb. 40 perc
Fogyasztható: kb. 2 óra múlva
1 adag: 752 kJ/180 kcal
Portfóliónk minőségi tartalmat jelent minden olvasó számára. Egyedülálló elérést, országos lefedettséget és változatos megjelenési lehetőséget biztosít. Folyamatosan keressük az új irányokat és fejlődési lehetőségeket. Ez jövőnk záloga.