Egy serpenyőt felforrósítunk, 3-4 ek olajat öntünk bele. Amikor az olaj forró, a sózott, borsozott csirkecombokra kérget sütünk mindkét oldalon. Kevés vízet aláöntve, lefedve lassútűzön pároljuk.
Az ananász héját levágjuk, 2/3 részét ujjnyi szeletekre vágjuk, majd a fás közepét is eltávolítjuk. Ezt a műveletet tányérban végezzük, mert az ananász lecsöpögő levére szükség lesz. Az 1/3 rész levét kifacsarjuk, a húsát szétszedjük. Az összes ananász levet és a 1/2 citrom levét a csirkecombokra öntjük és így pároljuk tovább.
A tea piramisokat 2,5 dl-es bögrébe tesszük. Forró vízzel leöntjük és állni hagyjuk. Eközben egy lábasba kevés olajat teszünk, ráöntjük az 1 bögre /2,5 dl/ rizst és üvegesre pároljuk. Felöntjük a teával + 2,5 dl hideg vízzel, minimálisan sózzuk, majd az 1/3 rész ananász húst is hozzáadjuk. Felforraljuk, majd alacsonyabb hőfokon készre pároljuk. A rizs színe rózsaszínűvé válik.
Cukrot pirítunk és az ananász szeleteket óvatosan megforgatjuk benne, azaz karamellizáljuk. A szeleteket rácsra tesszük.
A karamellöntethez a cukrot a vízzel, közepes lángon feloldjuk. A hőfokot növelve felforraljuk, kissé besürítjük. A tűzről levéve hozzákeverjük a tejszínt és a vajat, hagyjuk kihűlni.
Megjegyzés
Gyümölcsös, frisítő, könnyű ebéd vagy vacsora. A rizs önmagában, vagy öntettel, tejszínhabbal stb. is nagyon ízletes.
Portfóliónk minőségi tartalmat jelent minden olvasó számára. Egyedülálló elérést, országos lefedettséget és változatos megjelenési lehetőséget biztosít. Folyamatosan keressük az új irányokat és fejlődési lehetőségeket. Ez jövőnk záloga.