Elkészítés: Az újburgonyát megmossuk, és héjastól a csíkokra szeletelt szalonnával és kevés vízzel fedő alatt elkezdjük párolni. Ha a víz elpárolog, pótoljuk. 15-20 perc alatt megpuhul a burgonya. Ügyeljünk arra, hogy a párolás végén ne maradjon víz, hanem a kevés kisült szalonnazsírban forgassuk át.
A megmosott padlizsánt héjastól karikákra szeleteljük, sóval, a zúzott fokhagymával, 2 evőkanál olívaolajjal összekeverjük. A padlizsánkarikákat 2 evőkanál olívaolajon egy serpenyőben mindkét oldalán megsütjük.
A dresszing hozzávalóit összekeverjük.
A párolt újburgonyát hosszában kettévágjuk, és a meleg padlizsánnal együtt a dresszingbe forgatjuk. A rukkolát tányérra halmozzuk, majd ráhelyezzük a dresszingbe forgatott újburgonyát és padlizsánt, ízlés szerint hozzáadhatjuk a sült szalonnaszeletkéket is. Félbevágott koktélparadicsommal, krémfehérsajttal (vagy feta sajttal, juhtúróval), zsázsával díszítjük, és fogyaszthatjuk.
Portfóliónk minőségi tartalmat jelent minden olvasó számára. Egyedülálló elérést, országos lefedettséget és változatos megjelenési lehetőséget biztosít. Folyamatosan keressük az új irányokat és fejlődési lehetőségeket. Ez jövőnk záloga.