Elkészítés: A paprikákat 200 fokra előmelegített sütőben kb. 25 perc alatt foltos feketére sütöm. Még melegen nylonzacskóba dobom őket.
Közben meghámozom és kimagozom a paradicsomot, áttöröm a fokhagymát.
A már langyos paprikákat kicsumázom, vékony héjukat könnyedén eltávolítom, nagyobb szeletekre vágom. A paradicsomot nagyobb kockákra vágom. Egy mély tálba szórom a kétféle zöldséget, hozzáadom a fokhagymát, a sűrített paradicsomot, az olajbogyókrémet, óvatosan sózom, borsozom, legalább 2 ágacskányi friss rozmaringlevelet dobok rá, majd az egészet pürésítem, kóstolás után adagolom hozzá a balzsamecetet. Épp annyit, hogy a füstös-édeskés, zamatos sültpaprika és a paradicsomok ízét kiegyensúlyozzam.
A krémet tálba szedem, lefedem, egy éjszakát hagyom az ízeket összeérni a hűtőben. Mivel nem tartalmaz semmiféle emulgeálószert, a zöldségek levet engednek, de tálalás előtt felkeverve, teljesen egynemű lesz a krém.
Portfóliónk minőségi tartalmat jelent minden olvasó számára. Egyedülálló elérést, országos lefedettséget és változatos megjelenési lehetőséget biztosít. Folyamatosan keressük az új irányokat és fejlődési lehetőségeket. Ez jövőnk záloga.