Elkészítés: A sütőtököt, miután meghámoztuk, vékonyan felszeleteljük.
Egy 27 cm átmérőjű, 5 cm magas, sütőben is használható tapadásmentes serpenyőbe teszünk 10 dkg cukrot és 10 dkg vajat, hozzáadjuk a fél citrom levét, és az egészet addig sütjük, néhányszor megkeverve, míg a cukor szépen megkaramellizálódik. Ekkor beletesszük a sütőtökszeleteket, ízlés szerint elrendezve, majd lekapcsoljuk alatta a tüzet, és így hagyjuk hűlni, amíg a tésztát elkészítjük.
A tésztához a tojásokat kettéválasztjuk, a sárgájához hozzáadjuk a cukrot, a vajat, a reszelt narancs héjat, a fahéjat és a rumot, majd az egészet habosra keverjük egy gépi habverő segítségével, majd apránként hozzáadjuk a sütőporral elkevert átszitált lisztet. Majd hozzákeverjük a csipet sóval kemény habbá vert tojásfehérjét. Végül a tésztamasszát rásimítjuk a sütőtök szeletekre.
Előmelegített sütőbe tesszük, és 190 fokon 35-40 percig sütjük, tűpróbával ellenőrizzük. Miután megsült, hagyjuk hűlni, majd kifordítjuk egy tálra.
A rumos-diós habhoz a tejszínt a porcukorral kevés ideig verjük, majd hozzáadjuk a habfixálót, apránként a darált diót és a rumot, majd folyamatos keveréssel kemény habbá verjük az egészet, és a sütőtökös sütihez kínáljuk.
Portfóliónk minőségi tartalmat jelent minden olvasó számára. Egyedülálló elérést, országos lefedettséget és változatos megjelenési lehetőséget biztosít. Folyamatosan keressük az új irányokat és fejlődési lehetőségeket. Ez jövőnk záloga.