Elkészítés: A sütőtököt, miután meghámoztuk, vékonyan felszeleteljük.
Egy 27 cm átmérőjű, 5 cm magas, sütőben is használható tapadásmentes serpenyőbe teszünk 10 dkg cukrot és 10 dkg vajat, hozzáadjuk a fél citrom levét, és az egészet addig sütjük, néhányszor megkeverve, míg a cukor szépen megkaramellizálódik. Ekkor beletesszük a sütőtökszeleteket, ízlés szerint elrendezve, majd lekapcsoljuk alatta a tüzet, és így hagyjuk hűlni, amíg a tésztát elkészítjük.
A tésztához a tojásokat kettéválasztjuk, a sárgájához hozzáadjuk a cukrot, a vajat, a reszelt narancs héjat, a fahéjat és a rumot, majd az egészet habosra keverjük egy gépi habverő segítségével, majd apránként hozzáadjuk a sütőporral elkevert átszitált lisztet. Majd hozzákeverjük a csipet sóval kemény habbá vert tojásfehérjét. Végül a tésztamasszát rásimítjuk a sütőtök szeletekre.
Előmelegített sütőbe tesszük, és 190 fokon 35-40 percig sütjük, tűpróbával ellenőrizzük. Miután megsült, hagyjuk hűlni, majd kifordítjuk egy tálra.
A rumos-diós habhoz a tejszínt a porcukorral kevés ideig verjük, majd hozzáadjuk a habfixálót, apránként a darált diót és a rumot, majd folyamatos keveréssel kemény habbá verjük az egészet, és a sütőtökös sütihez kínáljuk.
2025.02.12.
2025.02.15.
2025.02.12.
Portfóliónk minőségi tartalmat jelent minden olvasó számára. Egyedülálló elérést, országos lefedettséget és változatos megjelenési lehetőséget biztosít. Folyamatosan keressük az új irányokat és fejlődési lehetőségeket. Ez jövőnk záloga.