Elkészítés: A tésztához a lisztet a vajjal és a sóval gyorsan összemorzsoljuk, majd hozzáadjuk a tojássárgáját és annyi hideg vizet, hogy könnyen gyúrható, de ne lágy tésztát kapjunk. Lefóliázva 1-2 órára hűtőbe tesszük pihenni.
A lecsós raguhoz a forró olívaolajon az apróra vágott vöröshagymát megfuttatjuk, majd hozzáadjuk az 1x1 centis kockákra vágott csirkemellet, és fehéredésig sütjük. Ekkor rászórjuk a félkarikákra szeletelt sárgarépát, zöldpaprikát, paradicsomot, sóval, borssal, az aprított petrezselyemmel ízesítjük, meglocsoljuk fél deci vízzel, és közepes tűzön kb. 10 perc alatt félpuhára pároljuk. 4 egyforma egyadagos jénai, porcelán vagy kerámia tálba szedjük.
Az omlós tésztát lisztezett gyúródeszkán 2-3 mm vastagra nyújtjuk, 4 akkora kört vágunk belőle, hogy a formák átmérőjénél 1-2 centivel nagyobb legyen. Az edények keskeny szélét bekenjük felvert tojással, ráfektetjük a tésztalapokat, a szélénél körben rányomkodjuk, a tetejét megkenjük tojással, vékony tésztacsíkokkal díszítjük, és 180 fokos sütőben 15-20 perc alatt pirosra sütjük.
Portfóliónk minőségi tartalmat jelent minden olvasó számára. Egyedülálló elérést, országos lefedettséget és változatos megjelenési lehetőséget biztosít. Folyamatosan keressük az új irányokat és fejlődési lehetőségeket. Ez jövőnk záloga.