Elkészítés: A langyos tejbe belemorzsoljuk az élesztőt, beleszórjuk a cukrot és felfuttatjuk. A lisztet tálba szitáljuk, hozzáadjuk a tojások sárgáját, a sót, az olvasztott, langyos vajat, és puha, selymes tésztát gyúrunk belőle az élesztős tejjel. Tiszta konyharuhával letakarjuk, és 30 percet kelesztjük.
Kinyújtjuk 1,5 cm vastagra és összehajtogatjuk: fentről le, balról jobbra. Tovább kelesztjük 15 percet, ismét nyújtjuk, hajtogatjuk, ismét 15 perc kelesztés, ismét nyújtás, hajtogatás.
Végezetül nagyobb tojásnyi darabokra vágjuk, és mindegyik tésztagömböt kerekre, vékonyra nyújtjuk. Minden karikát 8 szeletre vágjuk, mogyorónyi darált szalámit teszünk rá, és kívülről befele kifli formára felcsavarjuk.
Szépen, katonásan egymás mellé sütőpapíros tepsibe helyezzük, még 10 percet kelesztjük, megkenjük a felvert tojással, és megszórjuk lenmaggal. Előmelegített sütőben pirosra sütjük.
Portfóliónk minőségi tartalmat jelent minden olvasó számára. Egyedülálló elérést, országos lefedettséget és változatos megjelenési lehetőséget biztosít. Folyamatosan keressük az új irányokat és fejlődési lehetőségeket. Ez jövőnk záloga.