A réteslapokat szétválasztjuk. Egy lapot deszkára helyezünk. A tejfölt és az étolajat simára keverjük és a deszkára helyezett réteslapot vékonyan megkenjük vele. Ráhelyezünk egy réteslapot, picit megnyomkodjuk és ezt is megkenjük vékonyan az étolajos tejföllel. Erre még egy lapot teszünk, megnyomkodjuk, megkenjük és befedjük a negyedik lappal. A maradék négy réteslapot egy másik deszkán ugyanígy előkészítjük.
Ezután hat egyenlő téglalapra vágjuk a tésztát (12 db lesz összesen).
Az almát meghámozzuk, lereszeljük a reszelő durva oldalán, megszórjuk a nádcukorral, búzadarával és fahéjjal. Óvatosan összekeverjük, pár percig állni hagyjuk, hogy a búzadara szemek felszívják az alma levét. Ezután a rétes darabok hosszabb menti részének aljára egy kanállal teszünk az almás töltelékből.
Feltekerjük a tésztát, és két végén csavarunk egyet, hogy megkapjuk a szaloncukor formát.
180 fokra előmelegített sütőben 20-25 perc alatt készre sütjük. Ha kihűlt, a tészták két végét masnival díszíthetjük.
Portfóliónk minőségi tartalmat jelent minden olvasó számára. Egyedülálló elérést, országos lefedettséget és változatos megjelenési lehetőséget biztosít. Folyamatosan keressük az új irányokat és fejlődési lehetőségeket. Ez jövőnk záloga.